Novosti

Transfer projektne tehnologije u sastav laboratorija – Sustainable Urban Mobility Boost Smart Toolbox

Dana 20. siječnja. 2021. održana je radionica na daljinu i primopredaja nadogradnje platforme Migration Pattern Analysis koja je razvijena od strane Ericsson Nikola Tesla d.d. Spomenuta platforma sastavni je dio softverske knjižnice laboratorija, a spomenuta nadogradnja ja razvijena unutar projekta SUMBooST na kojem su sudjelovali Fakultet prometnih znanosti, Ericsson Nikola Tesla, te Grad Rijeka. Cilj projekta je stvaranje novog metodološkog alata koji kombinira tradicionalno prometno planiranje sa suvremenim mogućnostima iz područja znanosti o podacima primjenjivim u analizi i planiranju prometnog sustava. Takva metodologija omogućuje dionicima koji su uključeni u planiranje i pružanje usluga u prometu upotrebu novih izvora podataka i metoda.

Projekt je financiran iz sredstva Europskog Instituta za inovacije i tehnologiju u sklopu programa „Regional Innovation Scheme 2020“.

Transferirane projektne tehnologije u sastav laboratorija:

  • Novi analitički modul za Migraton Pattern Analysis platformu – SumBOOST Toolbox (za područje grada Rijeke) sa uključenom dokumentacijom
  • SumBOOST Toolbox dokumentacija primijenjenih metodologija u analizi velikih skupova podataka mobilnih korisnika
  • Skup podatak za istraživanje – OD matrice karakterističnog radnog dana za dva transportna moda. Skup podataka sadrži više od 500.000 anonimiziranih putovanja sa sljedećim parametrima: vrijeme početka,  sektorsko odredište i polazište, estimirano trajanje putovanja i mod transporta, duljina te prosječna brzina ostvarenu na putovanju, GIS sloj koji sadrži informacije o sektorima (shp datoteka).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *