Teorijska priprema i praksa letenja - helikopter III
Kratica: TPPLHIII Opterećenje: 0(P) + 75(A) + 0(L) + 0(S) + 0(SJ) + 0(TJ)
Nositelji: doc. dr. sc. Tomislav Radišić
Izvođači:
Opis predmeta: Elementi osnovog letenja danju u VMC uvjetima. Redoviti i postupci u nuždi, organizacija i vođenje letenja u zračnoj luci baziranja, organizacija službe traganja i spašavanja, IASP.
Specifičnosti navigacije na helikopteru. Uporaba radio-navigacijske i satelitske opreme. Navigacija na malim visinama i u brišućem letu.
Općenito o grupnom letenju na helikopteru. Grupno letenje u sastavu para i voda. Grupno letenje u sastavu para sa IASP. Organizacija i rukovođenje letenjem u grupnom letenju.
Osnove instrumentalnog letenja na helikopteru
Osobitosti noćnog letenja na helikopteru. Izvanaerodromsko slijetanje i polijetanje noću. Redoviti postupci i postupci u nuždi noću. Organizacija službe traganja i spašavanja noću.
Napredni postupci u instrumentalnom letenju. Organizacija i rukovođenje letenjem u zračnoj luci baziranja u instrumentalnom letenju.
Jezici na kojima se održava nastava: - - -
Obavezna literatura:
1. Tehnika pilotiranja na helikopteru Bell-206, ZVU, Zadar, 2004. Noćno letenje na helikopteru Bell-206, ZVU, Zadar, 2004. Namjensko letenje na helikopteru Bell 206, ZVU, Zadar, 2004.
Preporučena literatura: - - -
Legenda
P - Predavanja
A - Auditorne vježbe
L - Laboratorijske vježbe
S - Seminar
SJ - Vježbe iz stranog jezika
TJ - Vježbe tjelesnog odgoja
* - Predmet se ne polaže