KATEDRA ZA PRIMIJENJENU MATEMATIKU I STATISTIKU

Fakultet prometnih znanosti - Sveučilište u Zagrebu

Kontinuirano praćenje studenata

Akademska godina 2018/19

Kontinuirano praćenje obuhvaća aktivnosti i postignuća studenata tijekom semestra u aktualnoj akademskoj godini. Za prikaz bodova iz domaćih zadaća, prvog i drugog kolokvija, blic testova i sl., studenti mogu izvršiti uvid u kontinuirano praćenje putem sustava Merlin na moodle.srce.hr i odgovarajućeg e-kolegija.



UVJETI ZA POTPIS (” 10 + 10 + 10 “)

Uz obavezno prisustvovanje na predavanjima i vježbama (propisano je minimalno 80%) potrebno je zadovoljiti i minimum točno riješenih zadataka iz domaćih zadaća.

EVIDENCIJA PRISUTNOSTI NA PREDAVANJIMA I VJEŽBAMA

Provjera prisutnosti na nastavi provodi se provlačenjem x-ica. Na kraju semestra za potpis je potrebno imati evidentirano minimalno 10 provlačenja x-ice na predavanjima i 10 provlačenja x-ice na vježbama.

BODOVANJE DOMAĆIH ZADAĆA

Tijekom semestra zadaju se četiri obavezne domaće zadaće u obliku jednostavnih, bazičnih zadataka za provjeru usvojenog gradiva. U tjednima prije prvog odnosno drugog kolokvija vrše se dvije pisane provjere tih domaćih zadaća i tu je potrebno na kraju semestra imati barem 50% od ukupnog broja bodova, dakle od ukupno 20 bodova iz dvije provjere, za potpis je potrebno sakupiti minimalno 10.

BODOVANJE KOLOKVIJA

Pišu se dva kolokvija, u svakom po 5 zadataka, a svaki zadatak nosi 2 boda. Ukupno je iz kolokvija moguće maksimalno ostvariti 20 bodova.
(ukupan broj bodova nakon oba kolokvija):

0 – 9,99 propuštena prilika: nedovoljan(1)
10 - 12,99 ocjena pismenog: dovoljan(2)
13 - 15,99 ocjena pismenog: dobar(3)
16 - 17,99 ocjena pismenog: vrlo dobar(4)
18 - 20 ocjena pismenog: izvrstan(5)

U slučaju da zbroj bodova iz oba kolokvija bude barem 10, ostvaruje se trajno oslobođenje od pismenog dijela ispita i potrebno je samo položiti usmeni dio.

Nakon oba kolokvija, ne zaboravite prijaviti ispit na studomatu i pratite obavijesti o terminu usmenog dijela ispita!

BODOVANJE PISMENOG ISPITA

Pismeni ispit sastoji se od 5 zadataka, a svaki zadatak nosi 2 boda. Ukupno je na pismenom moguće maksimalno ostvariti 10 bodova:

0 – 4,99 ocjena: nedovoljan(1)
5 - 6,49 ocjena: dovoljan(2)
6,5 - 7,99 ocjena: dobar(3)
8 - 8,99 ocjena: vrlo dobar(4)
9 - 10 ocjena: izvrstan(5)

ISPIT PRED POVJERENSTVOM

Ispit pred povjerenstvom od tri člana provodi se ako student/ica izlazi na ispit 4. ili 8. put. Pismeni dio ispita provodi se na uobičajeni način, s ostalim studentima. Usmeni dio ispita provodi se jedino ako je na pismenom dijelu ispita postignut minimum od 40% bodova (inače je prag prolaznosti pismenog ispita 50%).



Katedra za primijenjenu matematiku i statistiku © 2014 Frontier Theme