Seminar “Ruske inovacije”

Od 5. do 7. rujna 2012. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER, adresa: Unska 3, Zagreb) održat će se seminar-izložba pod nazivom “Ruske inovacije”. Program seminara nalazi se u privitku ovoj poruci (pdf). Susret je organiziran u okviru Europske poduzetničke mreže (EEN, Enterprise Europe Network). Suorganizatori seminara s hrvatske strane su FER i Poslovno-inovacijska agencija Republike Hrvatske (BICRO), dok su s ruske strane suorganizatori Moskovsko državno sveučilište (MISIS), JSC “SHS – Thermosynthesis”, Ministarstva obrazovanja i znanosti Ruske Federacije, Rossotrudnichestvo (Ruski znanstveni i kulturni centar), Russian Business and Innovative Gatete2RuBIN Network te još nekoliko institucija iz Rusije.

Glavne teme seminara su “Nanomaterijali i nanotehnologija” i “Ekologija”. Tijekom seminara prezentirat će se novi projekti ruskih sveučilišta i instituta te će se raspravljati o bilateralnoj ruskoj-hrvatskoj znanstvenoj suradnji, kao i o mogućnostima uspostavljanja zajedničkih projekata. Bit će prisutni predstavnici vodećih ruskih sveučilišta i tvrtki koje rade u području razvoja novih materijala: Ural State University, Institute of Petrochemical Synthesis, Russian Academy of Sciences, Moscow State Aviation Technological University, Institute for Physics and Power Engineering  named after A. I. Leypunsky te Science and Production Association “EkRusHim”.

Sudjelovanje za sudionike iz Hrvatske je besplatno, a prijave su otvorene do 3. rujna 2012. godine koristeći online obrazac koji je dostupan ovdje: http://goo.gl/NCkeu

Pored toga, u okviru seminara moguće je organizirati i stručni posjet ruskih kolega vašoj tvrtki/organizaciji. Ako ste zainteresirani za to, pošaljite kraću prezentaciju vaše tvrtke/organizacije na: antonija.mrsic@bicro.hr, a odluku na temelju iskazanog interesa donijet će zaduženi predstavnici ruske delegacije. Rok za slanje iskaza interesa za stručni posjet je petak, 31. kolovoza 2012. godine.

(Comments are closed)
  • Kalendar

    Srpanj 2024
    Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    « Svi    
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031