Ured za stručnu praksu i razvoj karijera

Svrha

Ured za stručnu praksu i razvoj karijera osnovan je pod projektom PRISTUP FPZ u svrhu unapređenja, organizacije i provedbe postojeće stručne prakse na Fakultetu prometnih znanosti i uvođenja novih modela stručne prakse.

Tržište rada danas stavlja velika očekivanja pred studente/ice koji završe fakultetsko obrazovanje u rješavanju  poslovnih izazova. Kroz projekt PRISTUP FPZ i Ured za stručnu praksu i razvoj karijera želi se studentima FPZ-a pružiti što kvalitetnija priprema za obavljanje poslovnih zadataka prometne struke i logistike kao i mogućnost povećanja zapošljavanja nakon završetka studija.

Aktivnosti

  • individualni pristup prema studentima/icama
  • uključivanje poslodavaca u programe stručne prakse
  • unapređenje sustava podrške mentor/student
  • praćenje i analiza zapošljavanja diplomiranih studenata
  • otvaranje većih mogućnosti suradnje s gospodarstvom
  • pokretanje zajedničkih istraživačkih projekata i sl.

Cilj

Projektom PRISTUP FPZ kroz Ured želi se postići prilagodba sadržaja studijskih programa s jasno definiranim ishodima učenja kao i uspostavljanje mreže kontakata s potencijalnim poslodavcima u razvoju buduće poslovne karijere naših studenata/ica.

Konceptom i pristupom “učenja kroz rad” na Fakultetu prometnih znanosti projektom PRISTUP FPZ planirano je i opremanje šest laboratorija na Zavodima radi kontinuiranog poboljšanja kvalitete nastave. Time bi se našim studentima i studenticama pružila veća mogućnost da uz teorijska znanja i znanja stečena u laboratorijskim prostorijama kroz razne projekte kao i stručnu praksu u  tvrtkama,  pripreme za buduća radna mjesta. 

Voditeljica Ureda za stručnu praksu i razvoj karijera

Mirjana Lebo Pavičić, mag. ing. traff.

Održavanje radionica izrade CV-a i motivacijskog pisma

U organizaciji Ureda za stručnu praksu i razvoja karijera pri projektu PRISTUP FPZ, radionice održavaju se kontinuirano za naše redovite i izvanredne studente/ice preddiplomskog studija koji imaju uvjete za obavljanje stručne prakse. Na radionici ćemo vas upoznati s važnim elementima dobro napisanog Cv-a, najnovijim preporukama za pisanje sadržaja i forme te kako i na koji način napisati motivacijsko pismo. Nadamo se da će vam savjeti nakon odslušane naše radionice pomoći pri sastavljanju vašeg budućeg životopisa.

  • Prijave na radionice i obavijesti možete potražiti u sustavu Merlin/E-kolegij: Stručna praksa/Radionice Ureda za stručnu praksu 

Održavanje radionica komunikacijske vještine, poslovno dopisivanj i poslovni bonton

Ureda za stručnu praksu i razvoja karijera pri projektu PRISTUP FPZ, također kontinuirano održava ovu radionicu na navedenu temu nastavnom i nenastavnom osoblju te redovitim i izvanrednim studentima/icama. Cilj radionice je upoznati studente/ice s temeljnim pojmovima i vještinama potrebnima za učinkovitu komunikaciju u poslovnom okruženju te uz primjere usavršiti znanje u poslovnom dopisivanju .

  • Prijave na radionicu i obavijesti možete potražiti u sustavu Merlin/E-kolegij: Stručna praksa/Radionice Ureda za stručnu praksu

IZ MEDIJA