Održane radionice za mentore i radionice za studente Ureda za stručnu prasku i razvoj karijera pri projektu PRISTUP FPZ

Share on facebook
Share on linkedin

U četvrtak 2. prosinca 2021. od 17:30 sati organizirana je online radionica za mentore u prihvatnim organizacijama, u koje je do sada i u koje će i nadalje Fakultet upućivati svoje studente/ice na stručnu praksu. Prodekan za nastavu i studente, izv. prof. dr. sc. Ivan Grgurević predstavio je Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu te istaknuo misiju Fakulteta koja je usmjerena na kvalitetno preddiplomsko, diplomsko i poslijediplomsko obrazovanje i viziju koju Fakultet ostvaruje stalnim unaprjeđenjem nastavnih planova i programa, znanstveno-istraživačkim i stručnim radom te razvojem ljudskih potencijala.

Voditelj projekta doc. dr. sc. Pero Škorput, ujedno i voditelj Ureda za nastavu i studente predstavio je projekt PRISTUP FPZ – Unapređenje i provedba stručne prakse na Fakultetu prometnih znanosti te obrazložio ulogu mentora prema novom konceptu stručne prakse i pojasnio kako je organizirana stručna praksa na Fakultetu.  

Sudionici su mogli čuti više o stručnoj praksi, koji su ciljevi i ishodi prakse za pojedini smjer od voditelja stručne prakse za smjerove: cestovni promet (Karlo Babojelić, mag. ing. traff.), gradski promet (doc. dr. sc. Marko Slavulj), informacijsko-komunikacijski promet (doc. dr. sc. Ivan Forenbacher),  inteligentni transportni sustavi (doc. dr. sc. Pero Škorput), logistika (doc. dr. sc. Tomislav Rožić), poštanski promet (doc. dr. sc. Katarina Mostarac) i vodni promet (doc. dr. sc. Vlatka Stupalo).

Ured za stručnu praksu i razvoj karijera uključen u projekt PRISTUP FPZ zahvaljuje svim sudionicima (predstavnicima HR odjela u prihvatnim organizacijama, mentorima, alumnijima i dr.) koji su se odazvali radionici i svojim sudjelovanjem pridonijeli zajedničkoj suradnji s ciljem promoviranja prometne struke, inteligentnih transportnih sustava i logistike.

Ova radionica za mentore je jedna u nizu koja se održala u sklopu aktivnosti vezanih za pripremu mentora iz prihvatnih organizacija. Također, Ured za stručnu praksu i razvoj karijera kontinuirano održava radionice  za pripremu studenata i studentica preddiplomskog i diplomskog studija za odlazak na stručnu praksu ili odlazak na tržište rada kao model jačanja njihovih kompetencija. Do sada smo održali 30 radionica iz područja mekih vještina i nastavljamo dalje uz ostale aktivnosti koje se rade na projektu, a vezane su za izradu završnih i diplomskih radova u suradnji s institucijama izvan sustava visokog obrazovanja, praćenje i analizu zapošljivosti završenih studenata, opremanje laboratorija, vježbaonica i radionica na Fakultetu u svrhu provedbe stručne prakse i dr.

Ostale aktivnosti Fakulteta prometnih znanosti pratite na: