Transport Optimization Group

University of Zagreb, Faculty of Traffic and Transport Sciences

dr. sc. Tomislav Erdelić

Tomislav Erdelić rođen je 23. prosinca 1990. godine u Zagrebu gdje je završio osnovnu školu i Opću gimnaziju u Sesvetama. Godine 2009. upisao je redoviti studij na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu smjer automatika, gdje je 16. srpnja 2014. godine stekao zvanje magistra inženjera elektrotehnike i informacijske tehnologije s pohvalom (CUM LAUDE). Diplomirao je na temu “Metode za dinamičko određivanje staza na laboratorijskom sustavu s više vozila“ (mentor: prof. dr.sc Stjepan Bogdan) . U studenom 2014. godine zaposlio se na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu kao mladi istraživač na istraživačkom projektu “Sustav za Optimizaciju Ruta u DInamičkom Transportnom Okruženju RC.2.2.08-0022” (SORDITO) financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. U suradničko zvanje asistenta iz područja tehničkih znanosti, polje tehnologija prometa i transport, izabran je u siječnju 2016. godine na Fakultetu prometnih znanosti, Sveučilište u Zagrebu. Titulu doktora znanosti stiječe završetkom poslijediplomskog doktorskog studija “Tehnološki sustavi u prometu i transportu“ na Fakultetu prometnih znanosti u listopadu 2021. na temu “Rješavanje problema usmjeravanja električnih vozila metodom hibridnoga adaptivnoga pretraživanja velikoga susjedstva” pod mentorom prof. dr.sc. Tonči Carić s ocjenom SUMMA CUM LAUDE.

Trenutno je zaposlen na Fakultetu prometnih znanosti na Zavodu za inteligentne transportne sustave, te je nastavno angažiran na kolegijima Algoritmi i programiranje, Baze podataka, Napredne baze podataka, Prometni geoinformacijski sustavi i Optimizacija prometnih procesa. Bio je mentor na desetak završnih radova i sudjelovao je kao neposredni voditelj na nekoliko diplomskih radova. Iz engleskoj jezika ima položen certifikat C1.1, dok iz njemačkog jezika ima položen certifikat B1. U njegove vještine ubrajaju se programiranje u nekoliko programskih jezika C++, C#, Python i Java, te znanje rada u sljedećim programskim alatima: MATLAB, Android Studio, Linux, ASP.NET, ROS, ILOG, Microsoft Office, Microsoft SQl, MVC, Step 7 i dr.

Njegovo područje interesa uključuje optimizacijske tehnike, postupke rudarenja podataka i strojnog učenja u području prometa i transporta. U dosadašnjem istraživanju objavio je dva rada u časopisima indeksiranim u Web of Science Core Collection (jedan u Current Contents bazi podataka) i osam radova na međunarodnim znanstvenim konferencijama.

E-mail: terdelic@fpz.unizg.hr

Zaposlen: 2016. (asistent)

Poveznice:

Transport Optimization Group © 2014 Frontier Theme