Hrvatski stipendisti na europskim sveučilištima savjetuju o studiranju u Europi

Erasmus_2013Institut za razvoj obrazovanja (IRO) organizira seriju obrazovnih savjetovanja na kojima će učenici i studenti moći iz prve ruke saznati kako se prijaviti na europska sveučilišta i pronaći financijsku potporu za studij u Europi.

Obrazovna savjetnica IRO-a održat će predavanje o mogućnostima studiranja u EU, dok će hrvatski stipendisti na Sveučilištu Carlos III u Madridu i ETH Zürich odgovarati na pitanja o programu studentske razmjene ERASMUS+, te studiranju u Švicarskoj i Španjolskoj  putem Facebook stranice Želim studirati u inozemstvu (http://www.facebook.com/studiranje.u.inozemstvu). ETH Zürich se nalazi na 19.mjestu prema međunarodnom rangiranju sveučilišta Academic Ranking of World Universities, dok Erasmus+ predstavlja novi program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport za razdoblje 2014. – 2020. Raspored savjetovanja dostupan je na internetskoj stranici IRO-a www.iro.hr te na Facebook stranici Želim studirati u inozemstvu(http://www.facebook.com/studiranje.u.inozemstvu)

 

Virtualna savjetovanja na zidu Facebook stranice Želim studirati u inozemstvu (http://www.facebook.com/studiranje.u.inozemstvu) održavaju se u sljedećim terminima:

  • Utorak, 24.2.2015. od 21 do 22 sata:  Luka Manola, stipendist i student diplomskog studija na visokom učilištu ETH Zürich, odgovara na pitanja o prijavi na studijske programe i stipendije u Švicarskoj.
  • Četvrtak, 5.3.2015. od 20 do 21 sat: Slaven Branislav Babić, hrvatski stipendist na razmjeni Erasmus+ na Sveučilištu Carlos III u Madridu, odgovara na pitanja o prijavi i iskustvu studentske razmjene, te studiranju i studentskom životu na španjolskim sveučilištima.

Grupno obrazovno savjetovanje o mogućnostima studiranja u Europi održat će se u prostorijama Instituta za razvoj obrazovanja, Trg Nikole Zrinskog 9, 10000 Zagreb, u sljedećem terminu:

  • Četvrtak, 26.2.2015. od 18 do 19 sati: Maja Balen, obrazovna savjetnica u IRO-u: predavanje Studirati u EU!

Ulaz na grupno savjetovanje u IRO-u je slobodan uz obaveznu prethodnu predbilježbu na iro@iro.hr. Prilikom predbilježbe potrebno je navesti kontakt e-mail i broj telefona. Virtualnim savjetovanjima na Facebooku mogu se pridružiti svi članovi Facebooka bez prethodne predbilježbe.

Preuzeto sa: www.iro.hr

M.D.