ERASMUS+ Tribina

IMG_5592Potprogram Erasmus je program akademske mobilnosti namijenjen visokom obrazovanju. U okviru potprograma Erasmus studenti mogu provesti jedan dio studija studirajući na visokom učilištu u inozemstvu ili obavljajući stručnu praksu što značajno pridonosi njihovoj samostalnosti, kulturnoj obogaćenosti, poznavanju stranih jezika i sposobnosti rada u multikulturalnim sredinama.


 

Fakultet prometnih znanosti je organizirao tribinu povodom trenutno raspisanog natječaja za mobilnost
studenata u svrhz studijskog boravka u akademskoj godniti 2015/16. Dekan prof. dr. sc. Hrvoje Gold je na početku same tribine pozdravio sve prisutne i održao uvodni govor. Poslije dekana riječ je preuzeo doc. dr. sc. Borna Abramović, ujedno i koordinator za ERASMUS program.

IMG_5605
doc. dr. sc. Borna Abramović

 

Borna je uputio sve prisutne što je ERASMUS program, tko može aplicirati, na koji se način aplicira te je prošao kroz popis ustanova na kojima studenti fakulteta prometnih znanosti mogu ostvariti mobilnost. O uvjetima kojih se studenti moraju pridržavati prilikom odabira predmeta koje će polagati na stranom sveučilištu ili odgvor na pitanje što je to “learning agreement” dao je prof. dr. sc. Zvonko Kavran, ECTS koordinator za ERASMUS program. Organizatori tribine su uputili poziv svim zainteresiranima da doću na ERASMUS radionicu u petak 27.veljače, 2015. u 8 sati. Radionica će se održati u PC labaratoriju u podrumu objekta 71, gdje će studentima na raspolaganju stajati svi članovi ERASMUS tima.

IMG_5652
Skype razgovor

 

U nastavku tribine studenti su imali priliku čuti dojmove studenta Marka Dalića sa Sveučilišta u Braunschweigu u Njemačkoj, koji se trenutno nalaze na razmjeni. Svoje dojmove su također iznijeli kolege Davor Katava koji se vratio s programa mobilnosti iz Slovačke, te kolega Danijel Šimić iz Češke. Studenti su imali priliku i dobili su odgovore na sve što ih je zanimalo, organizatori su zadovoljni odazivom i zainteresiranošću studenta koji je iz godine u godinu sve veći. Napomenima svim ostalima zainteresiranima koji nisu imali priliku prisustvovati, krajnji rok za prijavu je 5. ožujka, 2015. te ukoliko želite dodite na radionicu 27.2. ili kontaktirajte voditelje ERASMUS programa.

IMG_5672
Kolege prepričavaju iskustva sa razmjene

Fotogaleriju događaja možete pogledati ovdje.

Piše: Juro Šokčević

Foto: Marin Dokoza

M.D.