Prijavi se u program „Školski volonteri“!

Plakat Školski volonteriForum za slobodu odgoja poziva mlade na sudjelovanje u projektu „Školski volonteri” kako bi svojim angažmanom doprinijeli uvođenju i razvoju volonterskih aktivnosti u školama u Zagrebu, Dugom Selu, Jastrebarskom, Samoboru i Splitu.
Projekt će mladima omogućiti iskustvo rada u školskom kontekstu, sudjelovanje u pripremi i provedbi raznolikih volonterskih akcija i projekata te pružanju podrške nastavnicima i stručnim suradnicima škola u njihovom radu s učenicima.
Početkom i tijekom projekta, mladi koji budu odabrani za sudjelovanje u projektu, proći će višednevnu edukaciju iz područja volontiranja i aktivnog građanstva te će imati stručnu i mentorsku podršku tijekom volontiranja kako bi razvili nova znanja i vještine.
Prednost pri odabiru imat će mladi nezaposleni stručnjaci u radu s djecom i mladima (pedagozi, psiholozi, učitelji, defektolozi i dr.) ili studenti završnih godina fakulteta humanističkih usmjerenja koji pokažu visok stupanj motivacije.
Volontiranjem u školi:
korisno i zanimljivo iskoristi slobodno
vrijeme;
daj svoj doprinos zajednici;
upoznaj nove ljude;
obogati iskustvo i životopis;
osjećaj se zadovoljno i ispunjeno.
Ako ti to zvuči zanimljivo, a uz to:
imaš između 21 i 30 godina;
studiraš ili si završio/la fakultet društveno-humanističkog usmjerenja;
trenutno si nezaposlen/a;
želiš raditi s djecom i mladima u školskom kontekstu na zanimljivim projektima;
želiš surađivati s nastavnicima i udrugama;
želiš proći višednevnu edukaciju o volontiranju, radu s mladima te promociji volontiranja;
upoznati druge, mlade i proaktivne ljude…
Projektom “Školski volonteri – osnaživanje javnih odgojno-obrazovnih ustanova za uključivanje volontera u rad s djecom i promicanje volonterskih inicijativa“ Forum za slobodu odgoja, u partnerstvu s udrugom MoSt iz Splita, Osnovnom školom Luka Sesvete te Zagrebačkom županijom, implementira nov koncept volontiranja u javnim odgojno-obrazovnim ustanovama povezujući mlade nezaposlene stručnjake u radu s djecom i mladima, udruge civilnoga društva i škole. Više informacija o projektu možeš pronaći na stranici: http://www.fso.hr/projekti-u-tijeku/skolskivolonteri.
Projekt financira Europska unije, sufinancira Ured za udruge Vlade RH, a podržava ga Ministarstvo socijalne politike i mladih. Osnovne i srednje škole s navedenih područja koje sudjeluju u projektu ranije su odabrane na temelju iskazane motivacije.
Sudjelovanje u projektu nije povezano s programom stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa.
Prijavi se za sudjelovanje u programu slanjem ispunjenog prijavnog obrasca, zajedno sa životopisom na
fgospodnetic@fso.hr najkasnije do 26. rujna 2014.

Download:

2014 09 Školski volonteri Poziv mladima

2014 09 Školski volonteri Prijavni obrazac Volonteri