web analytics

Department of Intelligent Transportation Systems

Održana radionica na temu: Primjena inovativnih potpornih tehnologija za očevid prometnih nesreća

U utorak, 20. studenog 2018. na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu i u organizaciji znanstveno-stručne udruge Inteligentni transportni sustavi Hrvatska, održana je radionica na temu Primjene inovativnih potpornih tehnologija za očevid prometnih nesreća.

Projekt Primjena inovativnih potpornih tehnologija za uviđaj prometnih nesreća je sufinanciran sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske od 2011. – 2020. godine, kojeg provodi znanstveno-stručna udruga Inteligentni transportni sustavi Hrvatska – ITS HRVATSKA.

Glavni cilj istraživanja je provjera koncepta primjene bespilotnih letjelica kod očevida prometnih nesreća. Istraživanje je usmjereno prema unaprijeđenu obavljanja očevida prometnih nesreća primjenom novih znanstveno-tehnoloških dostignuća.

Radionicu su otvorili doc. dr. sc. Ivan Grgurević, prodekan za nastavu i studente Fakulteta prometnih znanosti koji je nazočnima predstavio nastavni i znanstveno-istraživački potencijal Fakulteta, te predsjednik ITS Hrvatska, prof. dr. sc. Sadko Mandžuka, koji je ujedno i predstojnik Zavoda za inteligentne transportne sustave na Fakultetu prometnih znanosti.

Na radionici, predavanja su održali gospodin Vladimir Trivunović, struč. spec. crim., iz Službe za sigurnost cestovnog prometa pri Upravi policije na temu: “Proces očevida prometne nesreće te voditelj projekta” i doc. dr. sc. Pero Škorput sa Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu na temu: “Primjena bespilotnih letjelica i inovativnih tehnologija pri očevidu

U raspravi koja je uslijedila nakon izlaganja sudjelovali su eksperti iz područja očevida, odnosno djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova te organizacija koje su neposredno ili posredno involvirane u procese očevida. Ključni čimbenik za uspješno unaprjeđenje procesa očevida kao i samog projekta je razmjena informacija između eksperata iz područja očevida, znanstvene zajednice.


Updated: 23. studenoga 2018 — 12:48
Zavod za inteligentne transportne sustave, 2017.