web analytics

Department of Intelligent Transportation Systems

MIPRO 2019 – 42. međunarodni skup za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku

MIPRO 2019 – 42. međunarodni skup za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku,  organizira Hrvatska udruga za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku (MIPRO). Konferencija se održala u Opatiji od 20. do 24.5.2019. MIPRO je jedan od najvećih nekomercijalnih ICT skupova u regiji, a tijekom pet dana održavanja okupilo se više od tisuću sudionika. Kroz 14 savjetovanja prezentirano je 350 prihvaćenih radova iz 34 zemlje i 11 pozvanih predavanja. Osim savjetovanja, program je sadržavao 5 plenarnih predavanja, 4 radionice, 6 okruglih stolova, 3 seminara, 2 gostujuća događaja, prezentacije tvrtki i izložbe.

Član Zavoda za inteligentne transportne sustave, Leo Tišljarić, mag.ing.traff. je na sekciji SSRCI – Pametni, održivi i elastični gradovi i infrastruktura prezentirao rad pod naslovom Traffic State Estimation Using Speed Profiles and Convolutional Neural Networks (L. Tišljarić, T. Carić, T. Erdelić, M. Erdelić)

Također sudjelovao je na radionici WS5 – GPU programiranje i primjene. Radionicu je vodio profesor Zoltán Juhász (University of Pannonia, Veszprem, Mađarska). Na radionici je dan detaljan pregled računalnih tehnologija temeljenih na grafičkim procesorima opće namjene (GPU), te se održao praktični dio o mogućnostima programiranja GPU-a u područjima primjene gdje grafički procesori pokazuju najviše potencijala za buduće primjene.



Updated: 27. svibnja 2019 — 17:11
Zavod za inteligentne transportne sustave, 2017.