web analytics

Department of Intelligent Transportation Systems

Studenti na diplomskom studiju smjera ITS i IKP posjetili “Barcelona Unboxed” u kompaniji Ericsson Nikola Tesla

Nakon svjetske premijere najnovijih Ericssonovih razvojnih i istraživačkih postignuća u području 5G tehnologije na najvećem godišnjem industrijskom okupljanju MWC2019 Barcelona, došao je red na prezentaciju u Hrvatskoj.

U događanju nazvanom Barcelona Unboxed, Ericssonovi stručnjaci prezentirali su studentima Fakulteta prometnih znanosti (kolegiji Inteligentni transportni sustavi 2 i Umjetna inteligencija) najzanimljivije s ovog svjetskog sajma recentne tehnologije koji se s početnog fokusa na telekom, razvojem logično proširio i na cijelu ICT industriju. Demonstrirana im je evolucija mreža, napredna analitika, kritične komunikacije, rješenja za pametne gradove, Industriju 4.0, uključujući i iskustvo miješane stvarnosti, a s posebnim naglaskom na korisničke slučajeve i primjenu u domeni prometa.

Ericsson Nikola Tesla, čiji stručnjaci sudjeluju u razvoju najnovije generacije mobilne tehnologije i njezinih različitih primjena, tako demonstrira u Hrvatskoj, kroz konkretne primjere, načine na koji suvremena tehnologija transformira ne samo komunikacijske mreže nego i cijelu industriju i društvo.


Updated: 29. svibnja 2019 — 20:10
Zavod za inteligentne transportne sustave, 2017.