web analytics

Department of Intelligent Transportation Systems

Članovi zavoda održali Croduino radionicu za studente

Kako rade pametni uređaji? Jeste li se ikad pitali kako izraditi vlastiti pametan uređaj? Na ta i mnoga druga pitanja, studenti Sveučilišta u Zagrebu dobili su odgovor 2.11.2021. na radionici STEM vještina “Croduino za tebe?” održanoj na Fakultetu prometnih znanosti (FPZ).

Potrebnu opremu osigurao je Studentski zbor Fakulteta prometnih znanosti. Oprema je nabavljena pomoću sredstava Studentskog centra u Zagrebu u okviru Javnog poziva za dostavu zahtjeva za financiranje kulturnih, sportskih, znanstvenih i edukacijskih aktivnosti koje isključivo provode studenti i studentske organizacije u 2021. godini.

Za organizaciju i provedbu radionice pobrinuli su se članovi studentske istraživačke skupine SIS-DVA koja djeluje na FPZ-u uz Laboratorij za znanost o podacima u prometu i logistici. U organizaciji su sudjelovali: Leo Tišljarić (predavač), Dominik Cvetek i Željko Majstorović.

Tvrtka TAVU d.o.o. (e-radionica) osigurala je nagrade za naše najbolje natjecatelje. Prvu nagradu osvojile su kolegice Ana Octenjak i Lidija Babić s prijedlogom izrade uređaja za prilagođavanje brzine vozila temeljem mjerenja temperature pneumatika. Nagrada uključuje paket elektroničkih komponenti i Croduino pločicu (više saznajte na linku).

Studentski zbor Fakulteta prometnih znanosti zahvaljuje svim sudionicima i svima koji podržavaju ovaj projekt, kao i ostale aktivnosti Zbora.


Vidimo se 2022. na novoj radionici!

Radionicu su podržali:

  • Studentski Centar u Zagrebu, Sveučilište u Zagrebu
  • Fakultet prometnih znanosti, Sveučilište u Zagrebu
  • Tvrtka Tavu d.o.o. (brand e-radionica)
  • Studentska istraživačka skupina SIS-DVA
  • Udruga EYE Croatia
Updated: 9. studenoga 2021 — 12:36
Zavod za inteligentne transportne sustave, 2017.