web analytics

Department of Intelligent Transportation Systems

Terenska nastava u Centru za održavanje autocesta i kontrolu prometa (COKP) Ivanja Reka

Dana 9. lipnja 2016. godine studenti Fakulteta prometnih znanosti, u okviru terenske nastave na kolegiju Inteligentni transportni sustavi 1, posjetili su Hrvatske autoceste d.o.o. (HAC-ONC) – Centar za održavanje autocesta i kontrolu prometa (COKP) Ivanja Reka.

Posjetu su prisustvovali studenti treće godine preddiplomskog studija Inteligentni transportni sustavi i studenti prve godine diplomskog studija Cestovnog prometa. Posjet je vodio asistent mr.sc. Martin Gregurić.


Posjet_COPKA_9.6.2016
Studenti fakulteta prometnih znanosti u posjetu COPK-a Ivanja Reka

Studenti i znanstveno – nastavno osoblje Fakulteta prometnih znanosti dočekano je ispred HAC-a od strane Voditelja grupe za nadzor i upravljanje sustavima g. Josipa Mostovca, ing.prom. i Višeg suradnika g. Davora Bićanića, dipl.ing.prom. Inženjer Mostovac upoznao je studente sa glavnim funkcijama COPK te istaknuo posebno zahtjevan način postupanja radnika u izvanrednim situacijama različitih događanja koja se pojavljuju odvijanjem prometa s obzirom na to da su odgovorni za dojavu incidentnih situacija na više od 200 km autoceste. Inženjer Davor Bićanić pojasnio je i demonstrirao nadzorno-upravljačku ulogu te prikupljanje i obradu prometnih podataka s trase autoceste. Studentima je prikazan slučaj regulacije i upravljanja prometom kod pojave vožnje na autocesti u suprotnom smjeru. Demonstrirana je uloga prikupljanja i obrade prometnih podataka sa trase autoceste, a posebno je naglašena uloga izgrađenih meteoroloških stanica u zimskom periodu održavanja.


Posjet_COPKA_9.6.2016_2
Referent za nadzor i upravljanje prometom sa studentima

Stručna posjeta COKP – Ivanja Reka jedna je u nizu redovnih stručnih posjeta u organizaciji Zavoda za Inteligentne transportne sustave Fakulteta prometnih znanosti. Na ovaj način studenti se upoznaju sa radom pojedinih sastavnica inteligentnih transportnih sustava u Republici Hrvatskoj.

Više informacija na službenim stranicama HAC-a.

Updated: 20. lipnja 2016 — 16:34
Zavod za inteligentne transportne sustave, 2017.