web analytics

Department of Intelligent Transportation Systems

Studentski posjet centru za upravljanje prometom “Mala Kapela”

Dana 12.4.2017 studenti smjera Inteligentni transportni sustavi posjetili su centar za kontrolu i upravljanje prometom u tunelu „Mala Kapela“. Studentski posjet je organiziran na kolegiju Inteligentni transportni sustavi II, voditelj posjeta je bio asistent mr.sc Martin Gregurić.

20170412_112439Studente su zaposlenici upoznavali s glavnim funkcijama centra za kontrolu u upravljanje prometom „Mala Kapela“ i svim njenim karakteristikama u odnosu na druge centre. Demonstrirana je nadzorno-upravljačka uloga centra način prikupljanja podataka i opisane su procedure u slučaju incidentnih situacija. Prikazana je integrirana softverska platforma topXview™ – tvrtke Telegra koja objedinjuje upravljanje prometom, tunelsku SCADA-u, upravljanje incidentima. Pokazana je i infrastruktura koja omogućava funkcionalnost softvera koja se sastoji od servera tvrtke Telegra i Promel.

20170412_113122Studentima je također prikazana oprema koju posjeduju žurne službe, čiji zaposlenici u slučaju incidentne situacije imaju 60 sekundi da napuste bazu i budu u stanju operativne spremnosti. Specifičnost opreme žurnih službi je veća prilagođenost incidentima u tunelu. Tako da vozilo žurnih služi posjeduje bocu s kisikom koja osigurava rad motora i omogućuje žurni izlaz u slučaju nestanka kisika u tunelu.

Updated: 20. travnja 2017 — 16:52
Zavod za inteligentne transportne sustave, 2017.