web analytics

Department of Intelligent Transportation Systems

Zavod za ITS na TEN-T Days

Pozivu Europske povjerenice za promet Violete Bulc da prisustvuju ovogodišnjem  skupu  TEN-T Days u Ljubljani od 25. do 27. travnja odazvali su se ministri država članica, članovi Europskog parlamenta i ključni dionici kako bi razmotrili kako doprinijeti pametnoj, održivoj i sigurnoj mobilnosti, oslanjajući se na transeuropsku prometnu mrežu i ulaganja u transportnu povezanost.

TEN-T Days također su ugostili Idea accelerator i Futuristic lab, kako bi mladi europski poduzetnici i tvrtke mogli predstaviti inovativna rješenja za mobilnost. Održan je na visokoj razini međuinstitucionalni sastanak kako bi se razmotrile daljnje sinergije između prometa, energije i digitalne povezanosti te investicijske potpore s najvećom dodanom vrijednošću EU nakon 2020. godine. Kao rezultat donesena je Ljubljanska deklaracija svih relevantnih dionika o ključnim načelima za ulaganje u pametnu, održivu i sigurnu mobilnost. Među događajima na visokoj razini, od posebnog interesa za republiku Hrvatsku, održana je ministarska konferencija sa Zapadnim Balkanom i Turskom, te sa zemljama južnog Mediterana.

ITS Hrvatska je u okviru ovog poziva predstavila svoju djelatnost i mogućnosti za suradnjom. Osim toga, iskorištena je prilika da se predstavi i Zavod za inteligentne transportne sustave fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, pri čemu su prezentirani najznačajniji projekti.


       

Updated: 30. travnja 2018 — 11:51
Zavod za inteligentne transportne sustave, 2017.