Završetak modularnog osnovnog osposobljavanja kontrolora zračnog prometa

Polaznici modularnog osnovnog osposobljavanja s predstavnicima Zavoda za aeronautiku i Hrvatske kontrole zračne plovidbe.
Polaznici modularnog osnovnog osposobljavanja s predstavnicima Zavoda za aeronautiku i Hrvatske kontrole zračne plovidbe.

S današnjom promocijom polaznika modularnog osnovnog osposobljavanja kontrolora zračnog prometa tečaj se službeno priveo kraju. Dvanaest je polaznika nakon tri i pol mjeseca intenzivne obuke uspješno završilo osnovno osposobljavanje za oblasnu kontrolu zračnog prometa.

Tijekom tečaja polaznici su morali usvojiti teorijska znanja iz niza predmeta te steći osnovne praktične vještine u radu na simulatoru. U tome su im pomogli djelatnici Zavoda za aeronautiku uz veliko sudjelovanje vanjskih suradnika iz Hrvatske kontrole zračne plovidbe.

Prilikom uručenja certifikata o uspješno završenom osposobljavanju, polaznicima je na odličnom uspjehu čestitala doc. dr. sc. Biljana Juričić, voditeljica osposobljavanja. Istaknula je da su svi polaznici savjesno ispunjavali svoje dužnosti i svojom ozbiljnošću pokazali posvećenost budućim karijerama kontrolora zračnog prometa.

Mihael Petrić - najuspješniji polaznik modularnog osnovnog osposobljavanja
Mihael Petrić – najuspješniji polaznik modularnog osnovnog osposobljavanja

U ime Hrvatske kontrole zračne plovidbe nazočnima se obratila Anita Đuretić Bartolović, psiholog službe upravljanja ljudskim potencijalima, koja je, uz čestitke na uspješnom završetku osposobljavanja, polaznicima naglasila važnost ustrajanja tijekom budućeg osposobljavanja koje će se odvijati u Švedskoj.

Najuspješniji se polaznik tečaja, Mihael Petrić, u ime polaznika zahvalio nastavnicima na korektnom odnosu i kvalitetnoj suradnji.

Leave a Reply