Datum novosti: 08. 05. 2019.

Poštovani,

dana 28. lipnja 2019. u Zagrebu (Hrvatska), na Zavodu za informacijsko komunikacijski promet, Fakulteta prometnih znanosti, Sveučilište u Zagrebu, Znanstveno - učilišnom kampusu Borongaj, održat će se Info dan za promociju i poticanje projekta Digital forensics: evidence analysis via intelligent systems and practices (DigForASP), unutar COST akcije (detaljnije o COST na linku: https://www.cost.eu ).

Izazov COST akcije 17124 - DigForASP predstavlja stvaranje mreže za istraživanje potencijala primjene umjetne inteligencije i automatiziranog rasuđivanja na polju digitalne forenzike i stvaranja sinergija između tih područja. Poseban izazov ogleda se i u rješavanju faze analize dokaza, gdje je potrebno iskoristiti dokaze o mogućim zločinima i počiniteljima zločina prikupljenima iz različitih elektroničkih uređaja (pomoću specijaliziranog softvera, a prema posebnim propisima) kako bi se rekonstruirali mogući događaji, sekvence događaja i scenariji vezani uz zločin. Rezultati analize dokaza se zatim stavljaju na raspolaganje tijelima za provedbu zakona, istražiteljima, državnim odvjetnicima, odvjetnicima i sucima: stoga je ključno da usvojene tehnike jamče pouzdanost i varijabilnost te da se njihov rezultat može objasniti ljudskim akterima (detaljnije na linku: https://digforasp.uca.es).

Ukoliko prepoznajete interes za sudjelovanjem Info danu u Zagrebu, molimo da ispunite obrazac za REGISTRACIJU (link: https://forms.gle/SwD7HavZqCBFCC2Z6 ) sudionika, najkasnije do 16. svibnja 2019.

Program Info dana dostupan je na poveznici: https://adobe.ly/2PT5cVR

U slučaju potrebe za dodatnim pojašnjenjima, slobodno me kontaktirajte na email dragan.perakovic@fpz.hr .

prof. dr. sc Dragan Peraković, MC member CA17124
Organizacijski odbor Info dan CA 17124 - Zagreb 


Povratak