Datum novosti: 25. 10. 2019.

Kampus u La Valleti sa Sveučilišta na Malti bio je domaćin trećeg sastanka radnih skupina (WGM3), koji je organiziran u sklopu europskog projekta DIGital FORensics: evidence Analysis via intelligent Systems and Practices (DIGFORASP) i od strane Sveučilišta u Cádizu. WGM3 se održavao od 23. do 24. listopada 2019., a 25. listopada održao se treći sastanak Upravnog odbora (MC). Predstojnik Zavoda za informacijsko komunikacijski promet prof. dr. sc. Dragan Peraković, kao Action MC member, sudjelovao je na navedenim sastancima.

Jedan od ciljeva WGM3 bio je predstavljanje rezultata rada s popisom sintetičkih podataka. Ovime se postiže stvaranje sinergija između sudionika Akcije. Pored navedenog, također su predloženi drugi skupovi podataka. WGM3 je zatvoren zajedničkim sastankom radnih skupina na kojem su izloženi rezultati postignuti tijekom prve godine i ciljevi koji su se nastojali postići.

DIGFORASP se temelji na potpori Europskog programa suradnje u znanosti i tehnologiji (COST) financiranog od strane Okvirnog programa Europske Unije Obzor 2020 koji teži jačanju znanstvenih i tehničkih istraživanja u Europi financiranjem uspostave mreža suradnje među istraživačima.


Povratak