Datum novosti: 02. 11. 2022.

Postoje neki sustavi i mreže koji čine infrastrukturu društva. Neke od tih infrastruktura su od iznimne važnosti i međusobno su povezane, a poznate su kao kritične infrastrukture. Osobito, sigurnost i privatnost kritičnih infrastruktura (nacionalna strateška imovina, tj. bankarstvo i financije, komunikacije, hitne službe, energija, prehrambeni lanac, zdravlje, voda, masovna okupljanja, transport itd.), koja je bitan dio našeg svakodnevnog života, u pristupu različitim sustavima, uslugama i aplikacijama ozbiljni su problemi. Međutim, to je izazovno postići jer se tehnologija mijenja velikom brzinom, a naši su sustavi sve složeniji. Eksplozija multimedijskih podataka stvorila je prilike bez presedana i temeljne sigurnosne izazove jer nisu samo veliki u obujmu, već su i nestrukturirani i multimodalni.


Tema posebnog izdanja usredotočuje se na dubinsko učenje za sigurnost i zaštitu multimedijskih podataka u kritičnoj infrastrukturi, baveći se i originalnim algoritamskim razvojem i novim aplikacijama.


Ovo posebno izdanje kategorizirano je pod rubriku "Computer Science and Symmetry/Asymmetry". Rok za predaju znanstvenih radova je 31. ožujka 2023. godine. Više informacija o tematskim skupinama i uputama za pisanje te predaju znanstvenih radova dostupno na poveznici.

 


Povratak