Datum novosti: 29. 03. 2023.

U eri kvantnog računarstva koje predstavlja prijetnju trenutnim kripto sustavima, kvantne komunikacije i kvantna razmjena kripto ključeva predstavljaju budućnost sigurne komunikacije. Što su točno kvantne komunikacije i čime se istraživači bave na projektu CroQCI- Croatian Quantum Communication Infrastructure predstavio je na konferenciji Srce DEI 2023 prof. dr. sc. Dragan Peraković ispred tima Fakulteta prometnih znanosti.


Konferencija Dani e-infrastrukture Srce DEI okuplja korisničku zajednicu Srca i sve zainteresirane za unaprjeđenje i razvoj sustava znanosti i visokog obrazovanja. Konferencija Srce DEI 2023, ujedno i konferencija strateškog projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO), obilježit će završetak projekta HR-ZOO te njegov doprinos sustavu znanosti i visokog obrazovanja Republike Hrvatske. Cilj projekta HR-ZOO bila je uspostava računalnog i podatkovnog oblaka, temeljne sastavnice nacionalne istraživačke i inovacijske e-infrastrukture s namjerom da se akademskoj i istraživačkoj zajednici dugoročno osiguraju napredni računalni i spremišni resursi te mrežna povezanost nužna za modernu i multidisciplinarnu znanost, vrhunska istraživanja i obrazovni sustav budućnosti.


Konferencija Srce DEI 2023 održava se od 28. do 30. ožujka 2023. godine u prostorima Mozaik Event Centra i Sveučilišnog računskog centra. Sve informacije vezane uz konferenciju dostupne su na službenoj web stranici konferencije.

 


Povratak