Datum novosti: 23. 09. 2024.

Istraživački tim Sveučilišta Stanford u Kaliforniji (SAD) predvođen profesorom Johnom P. A. Ioannidisom objavio je tradicionalnu listu dva posto najutjecajnijih svjetskih znanstvenika koja se temelji na najvećoj svjetskoj znanstvenoj bazi podataka Scopus Elsevier. Objavljene su dvije liste, jedna koja se odnosi na cjelokupnu znanstvenu karijeru (na kojoj se nalaze 82 znanstvenika iz Hrvatske) i drugu godišnju listu za 2023. godinu (na kojoj se nalazi 116 znanstvenika iz Hrvatske).

Na listi najutjecajnijih znanstvenika u svijetu za 2023. godinu nalazi se naš kolega doc. dr. sc. Ivan Cvitić koji je i prvi znanstvenik s Fakulteta prometnih znanosti koji se našao na ovoj listi. Kolega Cvitić u 2023. godini bio je najcitiraniji u području Information and Communication Technologies, podpodručje Networking & Telecommunications
Podaci iz liste preuzeti su 1. kolovoza 2024. godine, a podaci se odnose na mjerenje utjecaja znanstvenika do kraja 2023. godine. Studiju je u cijelosti moguće pronaći na poveznici.

Svi članovi Zavoda ovim putem s velikim ponosom upućuju iskrene čestitke kolegi Cvitiću na njegovom iznimnom uspjehu, uz duboku zahvalnost za njegov neprocjenjiv doprinos znanstvenoj zajednici!


Povratak