Datum novosti: 04. 10. 2024.

U sklopu bilateralnog hrvatsko-austrijskog projekta "Digitalizacija kao ključni čimbenik prevladavanja invaliditeta u prometu i proizvodnji", prof. dr. sc. Dragan Peraković, izv. prof. dr. sc. Marko Periša i Petra Teskera, mag. ing. traff., boravili su u četverodnevnom posjetu kolegama iz Pro2Future u Grazu, Austrija.

Tijekom posjeta održan je sastanak s predstavnicima Pro2Future, na kojem su predstavljeni Zavod, Fakultet i Sveučilište, a sudionici su razmijenili vrijedna iskustva i ideje vezane uz daljnji razvoj projekta. Također, članovi hrvatskog tima posjetili su tvrtku Team Styria Werkstätten GmbH, koja se ističe time što više od 80% zaposlenika čine osobe s invaliditetom. Posjet je omogućio uvid u radne procese prilagođene osobama s invaliditetom, a pritom su predstavljeni i prvi rezultati projekta, čime su demonstrirane mogućnosti digitalizacije u poboljšanju radnih uvjeta i inkluzije u proizvodnim procesima.

Uz navedeno, razmijenjena su vrijedna znanja i iskustva sa ostalim kolegama iz Pro2Future te su razmatrane mogućnosti i prostor različitih oblika daljnje suradnje, poput budućih projektnih prijava, studentskih razmjena i slično.


Povratak