Datum novosti: 16. 10. 2024.

Na konferenciji ICDF2C pozvana predavanja održali su ugledni stručnjaci: prof. Ivan Martinović (Odjel za računalne znanosti, Sveučilište Oxford) i prof. Srdjan Capkun (ETH Zurich, Švicarska). Na konferenciji MMS pozvano predavanje održao je prof. Enes Sukić (Sveučilište Union – Nikola Tesla, Beograd, Srbija).

 

Cilj MMS konferencije bio je prepoznati nove prilike i buduće smjerove razvoja znanosti i tehnologije te razmotriti izazove i prepreke s kojima se suočava njihova primjena. Glavni fokus bio je na menadžmentu, ekonomiji, infrastrukturnom planiranju i proizvodnji.

ICDF2C konferencija bila je usmjerena na aktualne teme kao što su primjena umjetne inteligencije i strojnog učenja u digitalnoj forenzici te suparničke aktivnosti i obavještajni podaci vezani uz kibernetičku sigurnost. Raspravljalo se i o tradicionalnim sigurnosnim i forenzičkim temama, uključujući digitalne istrage, kibernetičku sigurnost, ponašanje u kibernetičkom prostoru, odgovore na incidente, upravljanje rizicima i poslovanje.

 

Članovi Zavoda za informacijsko-komunikacijski promet Fakulteta prometnih znanosti sudjelovali su u tehničkom i organizacijskom odboru obje konferencije, a neki su članovi pridonijeli i kao autori znanstvenih radova.

 

Galerija fotografija s obje konferencije dostupna je na sljedećoj poveznici.


Povratak