Datum novosti: 17. 09. 2015.

Djelatnici Zavoda za informacijsko-komunikacijski promet u sastavu izv.prof.dr.sc. Dragan Peraković, Siniša Husnjak, mag.ing.traff. i Ivan Cvitić, mag.ing.traff. sudjelovali su na konferenciji FOI Security Symposium „fsec“ koja se održavala od 14.-16.09.2015. godine na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu.

Cilj sudjelovanja bio je prikupiti nova znanja i aktualnosti iz područja informacijske sigurnosti temeljene na praktičnim iskustvima velikog broja domaćih i stranih stručnjaka poput Felixa Lindera (Recurity Lab Gmbh), Bob Becka (OpenBSD project), Vlatka Kosturnjaka (Diverto), Slavena Smojvere (HNB), Miroslava Štampara (ZSIS), djelatnika PNUSKOK-a te mnogih drugi.

Konferencija se održava petu godinu u nizu i da pokriva veliki broj tema iz područja informacijske sigurnosti poput Internet kriminaliteta u RH s aspekta PNUSKOK-a, zatim pregleda područja prijevara povezanih sa Internet bankarstvom u RH, problemi ISIS/ISIL online aktivnosti, ali i digitalne forenzike kao i mnoge druge. 


Povratak